Ardeii umpluti sunt un fel de mancare popular care ne-a venit din bucataria turceasca. Initial, a aparut ca hrana pentru saraci, deoarece gospodinele foloseau cu moderatie orice produse ramase dupa masa in familie pentru a crea tocaturi pentru umplutura. Ar putea fi paste, orez si legume ramase cu carne. De-a lungul timpului, ardeii umpluti au evoluat intr-un fel de mancare gourmet.
Astazi ne vom indeparta de reteta clasica de ardei umpluti, care de obicei sunt inabusiti intr-un bulion parfumat, si ii vom coace la cuptor. Ca umplutura vom folosi carne tocata de porc si crupe de bulgur „la moda” (in locul orezul traditional). Experimentele culinare duc adesea la rezultate uimitoare!
Ingrediente (pentru doua portii):
4 ardei gras fara miez;
200 g carne de porc tocata;
1 catel de usturoi tocat;
2 lingurite de chimen macinat;
1 lingurita boia;
50 g bulgur;
250 ml bulion de legume;
1 mana de patrunjel tocat;
4 linguri de iaurt grecesc, pentru servire
Tehnica de gatit ardei umpluti:
Puneti ardeiul cu partea taiata in jos in cuptorul cu microunde. Aduceti-l la moale timp de 4 minute.
Puneti carnea tocata de porc in tigaie. Gatiti, despartind eventualele cocoloase, pana se rumenesc.
Adaugați usturoiul si condimentele.
Adaugati bulgur si bulion. Acoperiti di fierbeti timp de 10 minute pana cand bulgurul este moale.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Umpleti ardeii si coaceti timp de 15 minute.
Se serveste cu iaurt si se orneaza cu patrunjel tocat.