Viata cu diabetul nu mai este asa de interesanta ca atunci cand eram sanatosi, dieta fiind foarte stricta, nu din cauza bolii propriu-zise, ci datorita complicatiilor. Pentru a tine tensiunea arteriala sub control, trebuie sa evitam sarea din alimentatie. Nu mai zic sa adaugam sare pentru gust, avand in vedere ca un om sanatos ar trebui sa consume doar 4 – 6 g sare de bucatarie zilnic. Degradarea vaselor de sange este principalul pericol in cazul consumului de sare la biabetici. Cele ,mai periculoase sunt alimentele procesate, care contin in mod clasic sare.

Sarea si diabetul

Rinichii bolnavului de diabet sunt si ei sensibili la consumul de sare – asadar inca o restrictie pentru noi. Va trebui sa consumati alte condimente, cum ar fi paprica, piperul alb sau negru, marar sau ceapa verde. Tineti cont ca la produsele din carne va trebui sa va axati pe peste si pui. Da, ar fi suficient daca le-am putea prepara ca inainte, cu sare. Doar ca nu prea e voie.

Daca ai diabet va trebui sa-ti iei ramas bun si de la branza sarata, painea alba si multe alte alimente delicioase de care te-ai bucurat pana ieri. De azi esti la regim [ dieta ]. Dar poti folosi sucul de lamaie, otetul, usturoiul si ceapa pentru a da gust mancarurilor, deci nu trebuie sa renunti chiar la tot. Cel putin asa mi-a zis mie medicul, intre timp ma mai informez, sa fiu sigur ca nu dau si eu la randul meu sfaturi eronate cititorilor.

Am gasit asta, asa ca aveti grija:

Nu trebuie să eliminați de tot sarea din mâncare. Unii experți avertizează că riscați apariția unor probleme de sănătate adiționale dacă mâncați prea puțină sare. Un studiu international a arătat că persoanele cu diabet de tip 2 cu cel mai scăzut nivel de sodiu aveau cel mai crescut risc de deces timpuriu.