Aceste combinatii in tandem, vor aduce corpului un maxim de componente valoroase.
Sparanghel + peste
Exista o multime de vitamine si minerale in peste, care ajuta sparanghelul sa fie complet absorbit. Leguma, la randul sau, descompune compusii nocivi prezenti adesea in carnea de peste si, de asemenea, ii subliniaza armonios gustul. In plus, acesta este un tandem foarte hranitor si, in acelasi timp, dietetic, il puteti manca in siguranta la cina, fara teama de a castiga kilograme in plus. Avantajul sparanghelului si pestelui este ca se prepara foarte rapid si usor – dupa 15-20 de minute te poti bucura de preparat.
Ardei gras + ficat de vita
Aceste produse contin o multime de vitamine si microelemente esentiale. Cu toate acestea, fierul, in care este bogat ficatul de vita, este slab absorbit de organism fara vitaminele A si C. Acestea din urma se gasesc din abundentaa in ardeiul gras. Aceste produse vor aduce beneficii maxime atunci cand sunt coapte – veti obtine un fel de mancare incredibil de sanatoasa si, in plus, dietetica.
Carne de porc + varza de Bruxelles
Acest tip de varza are un gust delicat care completeaza perfect preparatele din carne de porc. In plus, varza de Bruxelles ajuta tractul digestiv sa digere si sa absoarba mai bine carnea rosie grasa. Prin urmare, o caserola din aceste produse este o optiune excelenta pentru un pranz delicios si consistent. Apropo, pentru ca carnea de porc sa-si pastreze suculenta, in timpul coacerii, incercati sa deschideti cuptorul cat mai putin posibil si sa verificati starea carnii.
Lamaie + ton
Cand gatiti carnea de ton, stropiti-o usor cu suc de lamaie – acest lucru va da preparatului un gust picant si va creste proprietatile benefice ale pestelui. Citricele ajuta la oxigenarea sngelui si, de asemenea, fac fierul continut de ton mai usor de digerat.
Cartofi + ciuperci
Exista o multime de carbohidrati in cartofi, iar ciupercile sunt o sursa valoroasa de proteine vegetale. Datorita acestui fapt, un astfel de duet creeaza o senzatie de satietate pentru o lunga perioada de timp, ajutand la evitarea supraalimentarii. In plus, ciupercile au un continut scazut de calorii si sunt usor de absorbit de organism. Prin urmare, combinarea cartofilor cu ciupercile este mult mai sanatoasa decat cu carnea.
Oua + broccoli
Acest amestec ajuta la intarirea oaselor. Faptul este ca in aceasta varietate de crucifere exista o multime de calciu, care este necesar pentru formarea sistemului osos. Dar pentru ca aceasta componenta sa intre in tesutul osos este nevoie de vitamina D, care se gaseste in volume mari in oua. Prin urmare, gatiti adesea o omleta cu varza de Bruxelles la micul dejun. De asemenea, puteti adauga in farfurie branza, spanac.
Pui + morcov
Leguma previne dezvoltarea infectiilor in organism, iar zincul din compozitia carnii de pui ajuta la absorbtia rapida a vitaminelor continute in radacina. De asemenea, puiul si morcovii sunt recomandate coapte. In primul rand, dupa tratamentul termic, continutul de nutrienti din morcovi creste, iar in al doilea rand, puiul va deveni fraged, mentinand in acelasi timp o crusta crocanta.
Monica Pop
Multumesc,sunt interesata de o alimentatie sanatoasa si doresc sa fiu informata in acest sens.
Combinarea alim.este imp.