Pentru a pregati 70 de bucati de bomboane Raffaello aveti avea nevoie de:
1. – lapte condensat – 1 cutie
2. – unt – 1 pachet (200 g)
3. – zahar vanilat (se poate cognac) – dupa gust
4. – fulgi de cocos – 200 g
5. – migdale – 1 pahar
Modul de preparare:
Untul inmuiat la temperatura camerei se paseaza cu o furculita.
Se amesteca untul cu laptele condensat, se adauga vanilie (sau coniac) si jumatate (100 g) din nuca de cocos.
Se bate bine totul pana se obtine o crema omogena.
Crema rezultata se pune la frigider pentru o zi. Dupa o zi, se scoate crema ingrosata si se formeaza bomboanele.
Pentru a face acest lucru, trebuie sa luați crema cu o lingurita, sa o scoateti din lingura cu un cutit cu capatul rotunjit, sa rulati bile din crema, in interiorul carora se pune o nuca de migdale.
Bomboanele finite se rostogolesc in fulgii de cocos ramasi (100 g) si se pun intr-un vas sau intr-o cutie frumoasa. Iarasi se pun in frigider.
Dulciurile trebuie servite reci, deoarece la temperatura camerei se pot topi (dar nu vor avea timp, deoarece vor disparea instantaneu.
Nu uitati ca a consuma multe dulciuri nu este prea sanatos, dar o portie de bomboane Raffaello sunt mereu un cadou numai bun de oferit persoanelor dragi.