Ciocolata neagră este o sursă de antioxidanți și minerale pe care toată lumea ar trebui să le includă în dieta sa. Acestea vor aduce beneficii întregului organism și îți vor diversifica dieta.

✅ Reduce tensiunea arterială
Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au analizat 24 de studii privind proprietățile ciocolatei și au concluzionat că ciocolata amară (cu conținut de 50-70% cacao) scade tensiunea arterială. Este utilă mai ales pentru cei care suferă deja de hipertensiune arterială.

✅Protejează împotriva bolilor cardiovasculare
Consumul regulat de cacao ajută la combaterea bolilor sistemului cardiovascular. Acest lucru este confirmat de un studiu realizat în 2006, în timpul căruia 470 de participanți au consumat cantități diferite de cacao pe zi. Oamenii de știință au descoperit că cacao reduce riscul de boli cardiovasculare.

✅ Poate ajuta la combaterea diabetului
Ciocolata îmbunătățește funcția endotelială (celule care formează stratul interior al vaselor de sânge) și crește sensibilitatea la insulină. Endoteliul este foarte important pentru sănătatea arterelor, iar sensibilitatea la insulină este de obicei folosită pentru a determina riscul de a dezvolta diabet. Desigur, pentru a vă proteja împotriva diabetului, trebuie să mâncați ciocolată neagră cu conținut scăzut de zahăr.

✅ Îmbunătățește nivelul de colesterol
Ciocolata previne oxidarea colesterolului LDL, una dintre cauzele aterosclerozei. Când acest colesterol este oxidat, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) reacţionează în organism. Acestea dăunează arterelor și organelor interne și pot provoca chiar cancer.