Toată lumea a auzit despre beneficiile nucilor. În plus, un astfel de deliciu nici nu trebuie să fii forțat să mănânci. Atât adulții, cât și copiii se vor bucura de el cu plăcere.

Se dovedește că fiecare tip de nuci este util în felul său. Vă prezentam astăzi și luăm în considerare nouă dintre ele .

Migdale

Incredibil, pe lângă fibre și proteine, acestea conțin o cantitate puternică de calciu. De aceea migdalele sunt recomandate persoanelor care nu au voie să includă produse lactate în alimentația lor.

Dar sportivii aleg această nucă pentru proteine. Fibrele sale insolubile sunt utile pentru absolut toată lumea, deoarece ajută la îmbunătățirea funcționării intestinelor. Cele mai multe dintre beneficii sunt în pielița nucilor, așa că măncați migdalele cu ea.

Nuci caju

Această nucă este bogată în proteine, așa că poate satura cu ușurință organismul. Nu uitați de mineralele conținute în el. Conține fier, sodiu, zinc, cupru și magneziu.

Cedru

Acești nucleoli deliciosi sunt campioni în conținutul de vitamina PP și K. Conțin și fier, colină, magneziu și fosfor. Mâncând nuci de pin, o persoană își asigură o coagulare bună a sângelui, ajută rinichii și, de asemenea, își îmbunătățește memoria.

Nucile noastre

Nucile sunt bogate în acid linoleic. Sunt utile prin faptul că întăresc sistemul cardiovascular, normalizează ritmul cardiac și previn dezvoltarea aterosclerozei. În plus, aceste nuci mari, cu gust strălucitor, conțin cupru, mangan, fier, zinc și acid folic. Dar, mai ales, cunoscătorii de nuci vor fi încântați că conține multă vitamina E, care nu numai că va proteja inima, ci și va menține pielea tânără pentru o lungă perioadă de timp.

Pecan

Aceste nuci sunt puțin cunoscute, dar este foarte posibil să le puteți achiziționa. Principalul lucru este să aruncați o privire mai atentă la rafturile magazinelor sau paginile site-urilor relevante. De ce merită efortul? Pentru că nucile au o cantitate uriașă de proteine, zinc, mangan, precum și fibre. Toate acestea contribuie la buna funcționare a organismului și la întărirea sistemului imunitar.

Nuci braziliene

Această nucă este pur și simplu necesară pentru persoanele care au o boală tiroidiană. Consumul de numai patru grame de nucă braziliană vă poate oferi aportul zilnic de seleniu. Pe lângă sinteza hormonilor tiroidieni, acest produs îmbunătățește metabolismul, protejează organismul de radicali, promovează o mai bună absorbție a iodului și a vitaminei E. Nuca va mulțumi și cu conținutul de potasiu, zinc, fosfor, calciu, magneziu, cupru și tiamina.

Alune

Anume în aceste nuci conțin mai mult decât altele acid folic. Prin urmare, produsul este recomandat în special copiilor și femeilor însărcinate. La urma urmei, acidul folic face posibilă crearea de celule noi, sănătoase. Iar zeaxantina și luteina, care se găsesc în alune, vor proteja vederea și imunitatea.

Macadamia

Într-adevăr, aceste nuci sunt cele mai grase, dar majoritatea acestor grăsimi sunt incredibil de utile pentru alimentația corpului uman. Când mănânci macadamia, digestia se îmbunătățește, nivelul colesterolului din sânge se normalizează. În plus, o persoană primește magneziu, fier, calciu și potasiu lipsă.

Fistic

Au multă vitamina A, care luptă cu antioxidanții, fibrele care îmbunătățesc metabolismul. În plus, fisticul este bogat în magneziu, fosfor, calciu, fier, potasiu, cupru și alte componente utile.

Alegeți ceea ce vă place sau aveți nevoie cel mai mult și, cel mai bine, variați aceste nuci în dieta dvs. pentru a beneficia la maximum de ele.